Pink Tortillas

Pink Tortillas

Hozzávalók:
1 3/4 csésze kukorica liszt
1/4 csésze hajdina liszt (vagy bármilyen liszt, amit szeretnél használni)
1/4 csésze víz
2 evőkanál cékla lé (minél több a céklalé, annál erősebb lesz a tortilla színe. Ha világosabb rózsaszínű tortillákat szeretnél egy evőkanál céklalé is elég lehet.)

Elkészítés:
Egy tálban vagy robotgépben keverd össze a kukorica lisztet, cékla levet és vizet. Ha szükséges kanalanként adj hozzá még vizet vagy lisztet.
Készíts a masszából golflabda méretű golyókar (12 lesz ebből a mennyiségből) és tortilla nyújtsd őket kör alakúra. Ha nagyon ragad a tészta a nyújtófához, tedd a golyókat folpack közé és úgy nyújtsd ki őket.
Egy tapadás mentes serpenyőben közepesen lángon egyesével süsd meg a tortillákat. Mikor beleteszed a tortillát a serpenyőbe az ujjaiddal finoman nyomd le 10-15 másodperci, majd fordítsd meg és süsd kb. 50 másodperci. Majd újra fordítsd meg és süsd további 50 másodpercig, vagy amíg egy kissé foltokban megbarnul.
Csomagold a tortillákat tiszta konyharuhába, így puhán tarthatod őket amíg sz összes elkészül. Fogyaszd azonnal, vagy tedd a fagyasztóba későbbre.

Pink Tortillas

Ingredients

  • 1 3/4 cups corn flour
  • 1/4 cup buckwheat flour or any flour you prefer
  • 1/4 cup water
  • 2 tbsp beet juice read more about coloring in notes

Instructions

  • In a medium bowl or in a mixer add corn flour, beet juice and water. Mix until dough is firm but moist. If necessary, add more water, or flour 1 tablespoon at a time.
  • Knead until the dough comes together.
  • Roll dough into golf sized balls to make about 12 tortillas. Flatten each ball into a small circle using a tortilla press or rolling pin.
  • Heat a cast iron griddle or pan over medium heat, no greasing necessary. When the pan is hot, place the tortilla gently pressing down with your hands. Cook for 15-20 seconds, then turn to cook for 50 seconds. Turn the tortilla once more and cook for an additional 50 seconds, or until tortilla is dry and light browned.
  • Wrap tortillas in a clean kitchen towel to keep them soft.

Notes

The more beet juice you add, the deeper pink color you get. If you wish to make pastel pink tortillas use only 1tbsp beet juice (or even less).


Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating