Blackberry Compote Layered Breakfast Jar

Blackberry Compote Layered Breakfast Jar

Guys! This is a super easy, yummy breakfast you should try. Sweet and sour home made blackberry compote layered with creamy coconut yogurt, crunchy granola and fresh blueberries. Basically this is the list of ingredients, so let’s get straight into how to make it.

Ingredients

For the blackberry compote

1/2 cup fresh or frozen blackberries
1 tsp lemon juice
1 tsp sugar or sweetener (I used date syrup)
1/2 tsp agar agar

Place all the ingredients (except the agar agar) into a small pan over medium-low heat and cook until the blackberries are soft, about 10 minutes. Once soft mash the blackberries using a fork until smooth and add agar agar. Stir and cook for another minute before removing from the heat. Agar agar sets quickly, spoon the compote right into a jar and let it cool.

To assemble the jar

When your blackberry compote cooled down start layering. Add 3-4 tbsp coconut yogurt on top your compote, followed by your favorite granola and fresh fruits. Enjoy!

Fantasztikusan egyszerű de annál ízletesebb, no meg persze mutatósabb rétegezett reggelivel készültem ma nektek! Savanykás házi szeder lekvár, krémes kókusz joghurttal, granolával és friss áfonyával rétegezve. És ezzel nagyjából véget is ér az összetevők listája, szóval kezdjünk is gyorsan neki.

Hozzávalók

A szeder lekvárhoz

1/2 bögre friss vagy fagyasztott szeder
1 kiskanál citromlé
1 kiskanál cukor vagy édesítő (én datolya szirupot használtam)
1 kávéskanál agar agar por

Tedd az összetevőket (az agar agar kivételével) egy kisebb lábasba főzd puhára a gyümit közepesen alacsony hőmérsékleten. Ha ez kész egy villával, vagy egy fakanállal nyomkodd szét a szedreket és mehet bele az agar agar, majd főzd további egy percig. Ha kész egyből mehet is az üvegcsébe, mert az agar agar nagyon gyorsan el kezd szilárdulni, majd hagyd lehűlni. És ha mindeddig még nem haltál éhen, és ki bírtad várni, hogy lehűljön a lekvárod egy picit jöhet a rétegezés! A sorrend: kókusz joghurt, granola és végül friss gyümölcs!

xx
Orsi

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.