Pink Vegan Donuts

Pink Vegan Donuts

We all love pink, especially during these dark days. This Vegan Baked Donuts wit Pink Pitaya Glaze is just what you need to comfort yourself (if you are quarantined you can’t share it with anyone anyway) so take advantage of that, make a whole batch just for yourself, pour some hot tea, hop on the couch and watch your favorite Netflix show (don’t judge me I’m obsessed with Lucifer and Elite right now 🙂 Oh and obviously stay home (if you can), stay safe and wash your god damn hands!

Én bevallom szeretek mindent, ami rózsaszín, pláne ha az egy fincsi kaja. Ez a vegán sütőben sült fánk igazi kényeztetés ezeken a borús napokon, szóval miért is ne készítenél magadnak egy adaggal belőle?! Mással most úgysem nagyon tudod megosztani, pláne ha az otthon maradás mellett döntöttél. Szóval én készítettem is egy adaggal, töltöttem mellé egy csésze forró teát és irány a kanapé meg a Netflix! Tényleg nektek mi az aktuális kedvenc? Én imádom a Lucifert és az Elitet 🙂 Egyszóval vigyázzatok magatokra, süssetek, főzzetek, maradjatok otthon ha tudtok és mossátok azokat a praclikat!

Ingredients:
For the Donuts:
Dry
-1 cup flour
-1/3 cup sugar ( I used Erythriol)
-1 tsp baking powder
-1/2 tsp baking soda
-1/2 tsp salt
Wet
-2 tbsp coconut oil, melted
-1 flax egg (1tbsp ground flaxseed + 3tbsp water-mix separately and set aside)
-1/3 cup non dairy milk
-1/2 tbsp vanilla extract

For the Glaze:
-1/2 cup powdered sugar (again I used powdered Erythriol)
-1/2 tsp vanilla extract
-1/8-1/4 tsp @unicornsuperfoods pink pitaya powder
-1-2 tbsp non dairy milk

Directions:
Preheat oven to 180°C. In a large bowl whisk together all of the dry ingredients. In a separate bowl whisk together all of the wet ingredients, then add wet ingredients to dry ingredients and gently fold – be careful not to over-mix! Fill donut cavities about 3/4 of the way full, place in the oven and bake for 12-14 minutes. Remove from oven and place donuts on wire rack to cool.
For the glaze:
In small bowl, whisk together all of the glaze ingredients except for the milk. Add milk in small amounts and stir until the desired consistency is reached.
Take the warm donuts and dip into the glaze. Return to wire rack and allow to set before serving. If you want to add sprinkles, this is the time to do it!

Hozzávalók:
A fánkhoz:
Száraz alapanyagok
-1 bögre liszt
-1/3 bögre cukor ( én eritritet használtam)
-1 kiskanál sütőpor
-1/2 kiskanál szódabikarbóna
-Egy csipet só
Nedves hozzávalók
-2 evőkanál olvasztott kókusz zsír
-1 len tojás (1evőkanál őrölt lenmag külön össze keverve 3 evőkanál vízzel)
-1/3 bögre növényi tej (például mandula vagy zab)
-1/2 kanál vanília kivonat vagy porított vanília

A mázhoz:
-1/2 bögre porcukor (én ezt is porított eritrittel helyettesítettem)
-1/2 kiskanál vanília kivonat vagy őrlemény
-1/8-1/4 kiskanál @unicornsuperfoods rózsaszín sárkány gyümölcs por
-1-2 evőkanál növényi tej

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálban keverd össze a száraz egy másik tálban pedig a nedves hozzávalókat, majd add a szárazhoz a nedves hozzávalókat és könnyedén keverd össze. Vigyázz, hogy ne dolgozd túl a tésztát, mert könnyen elnehezetdhet. A fánk formácskákat 3/4-ig töltsd meg a tésztával és süsd 12-14 percig. Amikor megsültek tedd rácsra őket.
Cukor máz:
Egy kisebb tálban keverd össze a máz hozzávalóit a tej kivételével. Kanalanként kezd el adagolni a tejet, hogy elérd a kellő sűrűséget. Mártsd bele a mázba a langyos fánkocskákat, majd tett őket még egy picit vissza a rácsra, illetve, ha szeretnéd megszórni a fánkokat most tedd meg, hogy a torta dara biztosan bele ragadjon a mázba!

Hope you guys enjoyed this post! Make sure you tag me on Instagram so I can see.

xx
Orsi

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.