Banana Pancakes

Banana Pancakes

Egy ideje már szemeztem hasonló receptekkel, aztán eljött egy vasárnap reggel, amikor úgy határoztam elkészítem ezt a reggeli finomságot. Nem terveztem belőle se fotózást, se videót, se blog bejegyzést, de a sors ezt bizonyára máshogy gondolta, így mindhárom verzió elkészült belőle! (A videókat Instagramon és TikTok-on tudjátok megnézni) Igazi ráérős reggeli, mert azért ehhez kell egy kis idő, amíg elkészül. A banán karikákat egyesével kell a palacsinta tésztába mártani és úgy megsütni. És ha ez eddig még nem derült volna ki, a recept nem más, mint palacsinta tésztába mártott banán karikák, forró kókusz olajon sütve. Egyébként egyszerű recept és persze fantasztikusan finom is, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:
1/2 érett banán + 1-2 felkarikázva
7dkg zabpehely liszt (én glutén menteset használok)
100ml növényi tej
1kk vanília esszencia (elhagyható)

Elkészítés:
A banánt a növényi tejjel keverd simára blenderben (vagy törd össze villával, és úgy keverd a tejhez) majd egy tálban keverd csomó mentesre a zabpehely liszttel és a vaníliával. Tapadás mentes serpenyőben hevíts kókusz olajat, mártsd a banán karikára a masszába, és közepes lángon pár perc alatt süsd arany barnára. Tálad juhar sziruppal és friss gyümölccsel!
Pro tipp: a palacsinta tészta inkább sűrűbb legyen, mert a banán karikákat jól be kell, hogy vonja, akkor lesz szép a végeredmény!

xx
Orsi

Banana Pancakes

Two people out of ten eat pancakes on Sunday. Here’s a healthy, vegan Banana Pancake recipe for you!
Course: Breakfast
Keyword: breakfast, gluten free, vegan,

Ingredients

  • 1/2 ripe banana + 1-2 sliced banana
  • 100 ml almond milk or any nut milk you like
  • 700 g oat flour gluten free if possible
  • 1 tsp vanilla extract optional

Instructions

  • Mesh 1/2 banana with a fork or blend with milk in a blender.
  • Mix oat flour with the banana, milk fluid and set aside for a few minutes while slicing up the bananas.
  • Dip banana slices into the batter (add 1 tbsp coconut oil to grease a nonstick pan) and fry on medium heat until golden.
  • Serve with maple syrup&fresh fruits.
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating