Pickled Jalapenos

Pickled Jalapenos

I have a confession to make, I looove pickles. I like to eat them as a side dish or even on it’s own. If you like pickles – and spicy peppers too – this recipe is for you! Quick and easy to make, you’ll be enjoying these jalapenos in a few days. Believe me, it’s way better then store bought, it’s without nasty flavorings, coloring, preservatives and it’s also crunchy, which is, hands-down, the most important! It’s delicious on nachos, sandwiches and soups. I also like to put them on vegan cheese plates and humus.

Be kell valljam én imádom a savanyúságokat. Bármikor, bármennyit képes vagyok megenni belőle, akár magában is. Ha te is így vagy vele és szereted a csípőset ezt mindenképp próbáld ki, mert sokkal sokkal finomabb, mint a Sparos üveges (bocsi), vagy a mozis! A boltival ellentétben ez a változat roppanós marad, ami nálam alap követelmény, mert nem bírom a löttyed savanyúságot… Elkészíteni sem egy nagy ördöngösség, a paprikát a nagyobb áruházak polcain megtalálod (én a Metróban vagy a Sparban szerzem be), de ha van egy tuti zöldségesed biztos beszerzi neked!

Hozzávalók

7 jalapeño paprika karikázva
2 gerezd préselt fokhagyma
1/2 bögre fehérbor ecet
1/2 bögre víz
2 evőkanál cukor (én eritritet használok)
1 evőkanál tengeri só

Elkészítés

Tedd a karikázott paprikát befőttes üvegbe.
Egy lábasban keverd össze a páclé hozzávalóit és addig melegítsd, amíg a cukor fel oldódik. Vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
Mikor lehűlt a lé öntsd rá a paprikákra (el kell lepnie őket a lének), zárd le majd alaposan rázd össze. Kihűlés után mehet a hűtőbe. 3-4 nap múlva fogyasztható.

Ha nem bírod kivárni egy pár óra állás után lehet kóstolgatni, de én szeretem megvárni amíg kellőképpen megízesíti a paprikákat az ecetes lé.
Én egyébként ezúttal négyszeres mennyiséget készítettem

Pickled Jalapenos

Course: Side Dish
Keyword: jalapeno, spicy,

Ingredients

  • 7 jalapenos sliced
  • 2 garlic cloves, peeled and smashed
  • 1/2 cup white wine vinegar
  • 1/2 cup water
  • 2 tbsp tablespoons sugar I use erythritol
  • 1 tbsp sea salt

Instructions

  • Put the sliced jalapenos in a container with a lid.
  • In a small saucepan, bring the garlic, vinegar, water, sugar and salt to a boil. Stir to make sure the sugar melts. Remove from heat and let cool.
  • Pour the brine over the jalapenos. Put the lid on and gently shake to distribute the brine. Once cooled, refrigerate and enjoy!

Notes

I like to leave it in the fridge for 3-4 days, but if you like you can eat after a few hours.
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating