Avocado Ice Cream

Avocado Ice Cream

I have to admit that I’m not a big fan of ice creams (I’m lactose intolerant) so ordinary ice cream is big no for me. Plus I like to avoid refined sugar, so I decided to make my own ice cream. Since I’m a fruit and veggie freak I had to try avo ice cream, and it turned out amazing (which makes me super happy because I hate wasting food, especially nowadays!) It’s a very simple recipe, but if you don’t have an ice cream maker, like me, it’s a bit time consuming. I set my alarm for every half an hour for 4 hours to whisk ice cream. If you skip this part your ice cream will be rock hard and crunchy, instead of smooth and creamy!

Ingredients

1 vanilla pods
100g erythritol
1 lemon
2 ripe avocados
250ml nut milk

Method

  1. Halve the vanilla pods lengthways, scrape out the seeds, then add to a saucepan with the pods. Add the sugar, and the zest and juice from your lemon.
  2. Bring to the boil, then simmer for a couple of minutes until all the sugar dissolves.
  3. Take off the heat, pour into a bowl and leave to cool.
  4. Once the syrup is cool, remove the vanilla pods.
  5. Peel, destone and scoop the avocado flesh into a liquidiser with the syrup and milk. Blitz to a smooth, light consistency – like a smoothie.
  6. If you’ve got an ice-cream maker, put your mixture into it, if not, pour it into a large baking dish or deep tray and pop it in the freezer, giving it a whisk every half hour or so until frozen and smooth.

Be kell valljam sosem voltam egy nagy fagyi evő (laktóz érzékeny vagyok, nem mennék bele mivel jár nálam egy gombóc „normál” fagyi elfogyasztása…) szóval nálam a tejes fagyik szóba sem jöhetnek. Na meg szeretem elkerülni a finomított ételek fogyasztását, mint például a kristály cukor. Szóval úgy döntöttem inkább megpróbálkozom jómagam a fagyi készítéssel, és szerencsémre a küldetést siker koronázta (aminek azért örülök, mert eddig sem szerettem kaját kidobni, most meg pláne nem!) Végül az avokádó „ízű” fagyi mellett döntöttem, mert miért is kezdtem volna egy sima csoki vagy vaníliával, nem igaz? 😀 Az elkészítéshez egyébként nem kell okleveles cukrásznak lenned, ha azonban nincs fagyi készítő géped (nekem nincs) akkor egy kicsit idő igényes az elkészítés, ugyanis a készülő fagyit fél óránként illik átkeverni. Miért? Mert ha ezt kihagyod egy kőkemény, darabos valamit kapsz krémes fagyi helyett! Én beállítottam az ébresztő órámat, hogy jelezzen fél óránként 4 órán keresztül és voilá, kész lett életem első (avokádó) fagyija!

Hozzávalók

1 rúd vanília vagy vanília őrlemény esetleg esszencia
10dkg eritrit (vagy bármilyen alternatív cukor)
1 citrom
2 érett avokádó
250ml növényi tej

Elkészítés

  1. Ha vanília rudat használsz kapard ki a magjait és tedd egy lábasba. Add hozzá a cukrot és a citrom levét és héját (ha az emberi fogyasztásra alkalmas) és gyöngyözve forrald pár percig, amíg a cukor teljesen felolvad.
  2. Vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
  3. Hámozd meg és magozd ki az avokádókat, majd tedd őket blenderbe a sziruppal és a tejjel. Mixeld krémes állagúra, mint egy smoothie.
  4. Ha van jégkrém készítő képed kapd elő és tedd bele az avokádó krémet, ellenkező esetben használj egy nagyobb tálat (én egy nagyobb, 13x19x6cm-es műanyag edénybe tettem) és mehet a fagyasztóba. Fél óránként kavard át, hogy szép, fagyi állagot kapj!

I hope you give it a try! If you do so don’t forget to tag me, so I can see your creation!

xx
Orsi

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.