Creamy Coconut Oatmeal with Guilt-free Strawberry Vanilla Jam

Creamy Coconut Oatmeal with Guilt-free Strawberry Vanilla Jam

coconut-oatmel-w-strawb-jam-2

Creamy oatmeal is one of my favorite warming breakfast on a cold winter day.  Add some guilt-free strawberry jam for that pop of color and extra flavor!

Ingredients: serves 1
1/2 cup oatflakes
1/2 cup rice milk
1/2 cup coconut water
1 teaspoon shredded coconut
1 teaspoon coconut sugar
1/2 teaspoon cinnamon

Method:
Bring the almond milk to a boil and stir in your oats and coconut water. Bring back to a boil, then lower the heat and continue to cook the oats until cooked (about 5-10 minutes). Take off heat and stir in cinnamon, coconut and coconut sugar. If oatmeal seems dense, add in a little more milk until a creamy mixture forms.
Top with fruit of choice and any additional toppings. I rounded mine with banana slices, coconut shreds, cocoa nibs and a heaped tablespoon of strawberry vanilla jam.

Strawberry Vanilla Jam:
(Recipe credit: twospoons.ca)

500g frozen or fresh strawberries hulled
1/4 cup xylitol or any sweetener you like
2 tablespoon chia seeds
1/2 teaspoon vanilla extract
Pinch of salt

Method:
Toss strawberries in a saucepan on medium high heat and cook, stirring often, until they begin to soften and release water. Turn down to a simmer, add your sweetener, chia seeds, vanilla and salt, and simmer strawberries stirring occasionally until liquid is reduced by half. Remove from heat and let sit for 15 minutes to thicken.

coconut-oatmel-w-strawb-jam-1

Egyik kedvenc téli melengető reggelim egy tál krémes zabkása, kiegészítve egy jó adag bűntudat mentes, vaníliás eper lekvárral.  Csak hogy legyen benne valami plusz íz, és szép szín is!

Hozzávalók:
1/2 csésze zabpehely
1/2 csésze mandula tej
1/2 csésze kókusz víz
1 kiskanál kókusz reszelék
1 kiskanál kókuszvirág cukor
1/2 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés: 1 adag
Melegítsd fel a mandula tejet egy lábasban, majd add hozzá a zabpelyhet, a kókusz vizet és forrald össze. Mérsékeld a tüzet, és 5-10 perc alatt, sűrűn kavargatva főzd krémesre. Vedd le a tűzről és add hozzá a fahéjat, reszelt kókuszt és kókuszvirág cukrot. Ha túl sűrűnek érzed lazítsd egy kis mandula tejjel. Koronázd meg gyümölccsel vagy bármivel, amit szeretsz. Én banán szeletekkel, kókusz szeletekkel, kakaó forgácsokkal és egy jó kanál vaníliás eper lekvárral fogyasztottam!

Vaníliás eper lekvár
(eredeti recept: twospoons.ca)
500 g friss vagy fagyasztott eper
1/4 csésze xilit vagy a kedvenc édesítőd
1 kávéskanál vanília kivonat
Egy csipet só

Elkészítés:
Tedd az epret lábasba és gyakran kevergetve addig főzd közepesen magas lángon, amíg megpuhul és levet enged. Vedd lejjebb a hőfokot, add hozzá az édesítőt, chia magot, vaníliát és forrald a felére közepes lángon. Vedd le a tűzről és 15 percig pihentesd, ennyi idő alatt szépen besűrűsödik.

 

Have a wonderful Friday!

xo
Orsi

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.