Apple Pie Overnight Oats

Apple Pie Overnight Oats

Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nekem az ősz a kedvenc évszakom. Csodálatosak a fények és a színek ilyenkor, indulhat a kuckózás, forral borozás és végre lehet tököt enni minden mennyiségben! Na meg almát is fahéjjal, ami szintén személyes kedvencem. Igaz, hogy a reggelek kicsit csípősek már, de én úgy gondolom még nem jött el a melengető reggelik időszaka, ezért ez a fahéjas almás pite ízű zabkása kitűnő választás őszi reggeleken.

Alma: Minden évben eltervezem, hogy alma szüretre megyek, aztán az lesz belőle, hogy kimegyek a piacra és jól bevásárolok almából. (De jövőre most már tényleg!) Ehhez a recepthez egyébként mindenképp piros almát válasszatok, a sárga és zöld héjú almák ehhez a recepthez nem jók!

Mandula tej: Használhatsz bolti mandula tejet, vagy te magad is elkészítheted. Bevallom és még sosem készítettem, de ami késik nem múlik! A mandulatej egyébként igen alacsony kalória- és szénhidráttartalommal rendelkezik, könnyen emészthető, laktóz- és gluténmentes, így bárki fogyaszthatja. Azt azonban jó ha szem előtt tartod, hogy a legtöbb mandula tej bizony hozzáadott cukrot tartalmaz, ezért a boltokban mindig a hozzáadott cukor nélküli (unsweetened) verziót keresd!

Fahéj: A különféle évszakoknak megvannak a maguk jellegzetes ételei és fűszerei. A keleti kultúrákban évezredes tudás, hogy bizonyos ételek a testben melegérzetet keltenek, ebbe a kategóriába tartozik a fahéj is, míg mások hűsítenek. A melegítő fűszerek keltette hatás többféleképpen is magyarázható. Testi szinten a könnyen felszabaduló és gyorsan elégethető energia, a mikrokeringés erősítése, az erek összehúzása által a vérnyomás emelése, a vérkeringés felpezsdülése lehetővé teszi a szövetek folyamatos jó vérellátását, ezáltal melegen tartását. A keleti filozófia táplálkozási rendszereiben a jang energiával átitatott ételek fűtő hatásúak, mint például a fahéj, míg a jin energiájú táplálékok hűtik a testünket, ezért az őszi-téli időszakban például a fahéj ideális választás lehet.


Hozzávalók:
1 piros alma kimagozva, nagyobb darabokra vágva
1 érett banán
1 bögre mandula tej
1/2 bögre zabpehely
1 kanál datolya őrlemény
1 teáskanál őrölt fahéj


Elkészítés:
Az almát a banánnal, a datolya őrleménnyel, fahéjjal és a mandula tejjel turmixold simára. Vegyél elő egy tálat, lehetőleg fedeleset, amit be tudsz majd rakni a hűtőbe. Mehet bele a zabpehely, majd öntsd rá az almás-fahéjas mandula tejet, és alaposan keverd össze. Tedd a hűtőbe éjszakára, vagy hagyd állni legalább 2 órát. Tálalás előtt igazíts a sűrűségén, ha szükséges, – ha túl híg, tegyél bele egy kanál zabpelyhet, ha túl, sűrű löttyints hozzá még egy kevés mandula tejet. Ízlés szerint díszítsd friss gyümölccsel, magokkal.

Remélem kipróbáljátok és nektek is ízlik majd!

xx
Orsi

A recept a Hester’s Life felkérésére készült.

Apple Pie Overnight Oats

Course: Breakfast

Ingredients

  • 1 red apple chopped
  • 1 ripe banana
  • 1 cup unsweetened plain almond milk or sub other dairy-free milk of choice
  • 1/2 cup gluten free oats
  • 1 tbsp date powder
  • 1 tsp ground cinnamon

Instructions

  • To a blender, add chopped apples, banana, cinnamon, almond milk and date powder and blend until smooth.
  • In a medium size container (with a lid) add oats, pour over spiced almnd milk and stir until well combined.
  • Cover and let it sit overnight in the fridge.
  • Enjoy chilled or at room temperature. Overnight oats will keep in the refrigerator for 2 days, though best within the first 12 hours. Not freezer friendly!
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating