Charming Cherry Smoothie

Charming Cherry Smoothie

Cherry season has finally arrived (I’m so excited) so now I take the opportunity to eat as many cherries as I can. Apart from tasting really good, they also offer very good nutritional value.

Bursting with vitamins and antioxidants, there are many reasons why cherries are healthy.  Consuming cherries naturally increases your energy level  and improves your mood. It is  low in fat and protein, but it’s packed with fibers and healthy carbs.

If you have a sweet teeth, cherries could be a healthy substitute when you’re craving something sugary.

Cherries can help improve the quality and duration of sleep, reduce the severity of insomnia and increase overall sleep efficiency.  It also contains Vitamin A and beta-carotene to boost eye health, reduces the risk of heart disease and improves brain function. They can be eaten as snacks and are also used in making smoothies.

Cherries are only available for a limited time during the year. So if you want to enjoy some, the time is now! Put a few bags of pitted cherries into the freezer and use them on a gloomy winter day 🙂 

Ingredients:
1 cup pitted red cherries
1 banana
1 cup almond milk
1 teaspoon psyllium husk or chia seeds
1 teaspoon grounded red grape seeds

Put all the ingredients in your smoothie maker and blend until smooth!

Charming-cherry-smoothie-2
Elérkezett a várva várt cseresznye szezon (legalábbis számomra) ezért most kihasználom az alkalmat, hogy annyi cserit egyek amennyi csak belém fér. Nem is beszélve számos remek tulajdonságáról, amivel kitűnően támogatja a szervezet kiegyensúlyozott működését.

A cseresznye fogyasztása természetes módon növelni a test energia színtétjét és fokozza a jó hangulatot. Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok (jó)szénhidrátot és rostot tartalmaz.

Tipp: legközelebb, ha valami édeset kívánsz, egyél egy jó marék friss cseresznyét!

Alvásproblémáknál is segítségedre lehet ez a piros gyümölcs, magas melatonin (alvási ciklust irányító hormon)  tartalma miatt segít a pihentető alvásban és elűzi az álmatlanságot. A-vitamin és béta-karotin tartalma segít megőrizni a szemek egészségét, csökkenti a szívbetegség kockázatát és fokozza az agyműködést. Fogyaszthatod egyenesen a fáról szedve, vagy készíthetsz belőle egy fincsi smoothiet!

A cseresznye szezon sajnos nem tart örökké, ezért most van itt az ideje, hogy sokat egyél belőle. Tegyél egy pár zacskó magozott cseresznyét a fagyasztóba és vedd elő egy borongós téli napon 🙂

Hozzávalók:
1 csésze magozott cseresznye
1 banán
Egy bögre mandula tej
1 kávéskanál útifűmaghéj vagy chia mag
1 kávéskanál vörös szőlőmagőrlemény

Tedd a hozzávalókat a smoothie készítőbe és mixeld simára!


xo,
Sam

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.