Fall Bucket List // 2017

Újra eljött az ősz és idén is elhozta kincseit. Vége a nyárnak, megpihen a természet, hűvösödnek a reggelek, rövidülnek a nappalok. Nekem mindezek ellenére ez az egyik kedvenc évszakom, a természet hihetetlen színekben pompázik, és a forró nyár után kifejezetten jólesik belebújni egy puha pulcsiba. Ilyenkor mindig listát készítek a kedvenc elfoglaltságaimról, azokról a dolgokról, amiket ebben az időszakban szeretnék véghez vinni. Sokszor éreztem már úgy, hogy elárasztanak a tennivalók, hogy mennyi mindent kellene csinálni, aztán végül semmire sem jutottam. Tapasztalataim szerint ilyenkor jól jön egy lista, ami abban segít, hogy végül minden tervezett program össze jöjjön. Nincs is annál jobb érzés mint, elérni a kitűzött célokat! Szerintem ez eszméletlenül jó motiváció, már alig várom, hogy szépen lassan mindent kipipáljak a listámról, ugyanakkor nem esem kétségbe ha valami mégis kimarad, hiszen jövőre is lesz ősz!

Fall-lights

ŐSZI TEENDŐK

  1. Forralt borozás – személyes kedvencem az őszi időszakban egy csésze gőzölgő forralt bor szürcsölgetése. Nem is kell más hozzá csak 10 fok alatti hőmérséklet, jó minőségű vörösbor és egy társ akivel elfogyasztod.
  2. Séta egy tök ültetvényen – mindig is szerettem volna sétálni és fotókat készíteni egy tök ültetvényen. Egyenlőre még keresem a helyet, remélem idén végre megtalálom!
  3. Alma szedés – imádom az almát, szerintem ez az egyik legfinomabb gyümölcs. Hosszú évek óta eszem almát rendszeresen, de nem hiszem, hogy valaha is megunom majd. Nagy kedvenc az idared és a gála de gyakorlatilag bármelyik és bármennyi jöhet. A szedd magad mozgalom keretén belül ezt is beütemeztem az őszi teendőim közé. Update: Sajnos erről idén lecsúsztam, sajnos csak október közepéig lehet almát szedni.
  4. Tollas az udvaron – gyerek koromban rengeteget tollasoztunk, imádtam ezt az elfoglaltságot, különösen onnantól, hogy megtanultam rendesen játszani. Aztán felnőttem és évekig nem került elő a tollas ütő. Idén azonban vettünk egy szuper tollas szettet hálóval, amit nagyon egyszerű szétszedni és össze rakni is. Egy gyönyörű napsütéses őszi délutánon az egyik legjobb elfoglaltság, ja és persze a napi mozgást is kipipálhatom vele!
  5. Gesztenye sütés – pszt! egy közeli utcában találtam egy hatalmas szelíd gesztenye fát és mivel imádom a sült gesztenyét, alig várom, hogy egy-két maréknyit össze gyűjtsek belőle és megsüssem.
  6. Olvasás a teraszon – egy gyönyörű napsütéses őszi napon csodás elfoglaltság egy órácskára kiülni olvasni a teraszra. Ilyenkor fogom a kedvenc könyvem (most ezt olvasom: Neil Abramson: Ki nem mondott szavak) vagy egy jó újságot, netán egy keresztrejtvényt és irány az őszi napsütés.
  7. Sütőtökös süti sütés – egyszer sütőtökös csigát sütöttem a barátnőimmel, ami annyira jól sikerült, hogy azóta is azt emlegetjük. Gondoltam itt az ideje megismételni.
  8. Tábortűz – ezt nagyon irigylem mindenkitől, biztos te is láttad már azt a sok eszméletlenül hangulatos képet az interneten. Arra gondoltam, hogy tüzet rakunk a a szalonna sütőben és azt üljük körbe egy bögre forralt bor társaságában. Még az is lehet, hogy kipróbáljuk a pillecukor sütést is! Fall-bonfire
  9. Otthoni mozi és popcorn – szeretem a filmeket és az otthoni mozizásnak is megvan a maga sajátos hangulata. A pattogatott kukoricát pofonegyszerű elkészíteni, én a sós-vajas változatot kedvelem. Ilyenkor, mivel otthon vagyok, megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy egy pohár borral koronázzam meg az estét. Aktuális kedvencem: Chateau Dereszla  Tokaji – 2015
  10. Őszi dekoráció – elég egy pár jól elhelyezett gesztenye vagy dísztök és máris kész az őszi díszítés. Nagyon szeretek az évszaknak, illetve az ünnepeknek megfelelő dekorációt készíteni, ezért mindig nagyon várom az őszt! Nyáron nemigen dekorálok, ilyenkor leginkább friss vágott virágok illatoznak a lakásban, de amint eljön az ősz belendülök és dekorálni kezdek, falevél, gesztenye, tök, bármi jöhet!
  11. Tökfaragás – már évek óta faragok tököt, jópofának és mutatósnak is találom. Ha nem egyedül csinálom még jobb, jöhetnek a barátok, rokonok és egy jó pizza is!
  12. Pogácsa sütés – szerintem ehhez nincs mit hozzá fűzni, egy finom pogácsa verhetetlen. Természeten ősszel a tökmagos változat dukál.
  13. Naplemente – egyre korábban megy le a nap, így egy munka utáni sétát lazán össze lehet kötni egy gyönyörű naplementével. Dobd be reggel a táskádba a sportcipődet, így biztos nem okoz fejtörést a cipő kérdés!
  14. Almáspite smoothie – mert ez olyan mintha almás pitét ennél csak éppen egészséges változatban, liszt és cukor nélkül. Kell hozzá egy banán, egy alma, egy kis pohár natúr joghurt, almalé, szűrt víz és fahéj. Mennyei!
  15. Gesztenye gyűjtés – egyszerűen imádom a fényes gesztenyéket gyűjtögetni. Sajnos a fénye hamar eltűnik, de ettől még csodás dekorációs elem lehet belőle.
  16. Grillezés – szeretem kihasználni a szabadban sütögetést a végsőkig, pláne, hogy ilyenkor már nem kapsz hőgutát a tűz mellett állva. Nem kell nagy dologra gondolni, talán édes kettesben a legjobb. Én előkészítem a sütni valókat, a kedvesem pedig megsüti, mert az olyan férfiaknak való feladat.
  17. Séta az erdőben – szerintem akkor a legszebb az erdő amikor elkezdenek színesedni a levelek a fákon. Lélegzetelállítóan gyönyörű ilyenkor a természet, nem győzöm csodálni, amikor ősszel a barna, a sárga és a vörös megannyi árnyalata veszi át az uralmat a nyár zöldje felett.Fall forest
  18. Sütőtök krémleves – nincs is jobb, mint egy forró leves, ami jól átmelegíti a testet és a lelket is egy hűvösebb őszi napon. Mivel ilyenkor abszolút szezonja van a töknek, mi másból is készülhetne ez a leves. Én szeretem halmozni az élvezeteket, ezért  a levesemre tökmagolaj és pirított tökmag is kerül.
  19. Őszi telefon&laptop háttér – szeretek a mostban élni, ezért a háttérképemet is mindig az aktuális évszakhoz vagy ünnephez igazítom. Ne érts félre, én is imádom a tengerpartot meg a pálmafákat bámulni naphosszat, de annak számomra nem ősszel van itt az ideje.Fall-yellow-roses
  20. Kirakózás – emlékszem gyermekkoromban rengeteget kirakóztunk (legalábbis én így emlékszem) ezért kellemes emlékeket ébreszt bennem ez az elfoglaltság. Mivel az időjárás viszontagságai miatt egyre több időt töltünk a lakásban, miért is ne töltenénk el néhány órát egy izgalmas kirakó kirakásával. Ez egy igazi családi program, de egyedül is jó móka ám.
  21. Chili con carne – ahogy egyre jobban megyünk bele az őszbe, gyakrabban kívánom a melengető és tartalmasabb fogásokat. Egy jó chili igazi társasági kaja, nem lehet és nem is kell belőle keveset készíteni. Hívd össze a családot vagy a barátokat és indulhat a chili parti. Kedvenc chilis bab köretem egy tál jó ropogós saláta olíva olajjal meglocsolva, hidd el istenien illik a babhoz!
  22. Window shopping – van amikor csak úgy, minden cél nélkül jól esik nézelődni. A kirakatok mindig gyönyörűek és jól tükrözik az aktuális trendeket. Ilyenkor alaposan kinézelődöm magam, gyűjtöm az ötleteket, felmérem mire van szükségem és mit szeretnék megvenni. Ilyenkor fel szoktam próbálni olyan ruhákat is, amiket nem biztos, hogy megvennék, de ez egy jó alkalom a kísérletezésre.
  23. Pörkölt tökmag – egyszer volt hol nem volt,  szerettem volna valami sósat rágcsálni, azonban hiába nyitogattam a szekrényeket nem találtam semmi kedvemre valót. És akkor megláttam a szekrényben magányosan búsulni egy zacskó tökmagot. Gondoltam ez jó is lesz, megpirítom, megsózom, nyakon öntöm olíva olajjal és adok neki egy kis pikán felhangot borssal és chilivel. Na ez nasi annyira jól sikerült, hogy azóta is rendszeresem készítem!
  24. Pulyka sütés (Hálaadás vacsi) – nagyon régóta tervezem, hogy Hálaadáskor pulykát sütök. Igen tudom, ez amerikai hagyomány, nem is szeretném átvenni, de úgy gondolom ez egy szuper alkalom arra, hogy össze jöjjön a család egy melengető vacsorára! A nyárnak már régen vége, a karácsony még messze van, szóval kell egy ok amiért pulykát süthetek.
  25. Otthoni wellness – számomra nagyon lazítós, amikor megengedhetek magamnak egy otthoni mini wellnessezést. Ilyenkor a fürdőszobát igazi day spa-vá alakítom! Gyertyák, saját készítésű testradír, arcpakolás, luxus habfürdőzés és szauna, általában ebben a sorrendben! Először jöhet egy kis lazítós jóga, aztán irány a (infra) szauna, amit légzéskönnyítő illóolaj párologtatással és színterápiával kombinálok. Végül egy igazi csajos, csillámos, relaxálós habfürdő következik (imádom a Lush csillogó habfürdőit és fürdő bombáit) és egy szuper tápláló arcpakolás (szintén a Lush friss arcpakolásait kedvelem, de szeretném kipróbálni Feller Adrienne csoda kencéit is).  Számomra ilyen egy igazi lazítós program!

Fall-bath2

Fall-urban

Fall-pink-roses

Fall-Tarcal

Fall-forest

#thelittlethingsinlife

xo,
Sam

Save

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.