Watermelon Frozé

Watermelon Frozé

Dinnye+rozé=egyenlő nyár. Legalábbis nálam, ezért gondoltam mi lenne, ha össze keverném a kettőt! Már régóta szemeztem a frozé-val (ami gyakorlatilag fagyasztott jégkása rosé borból) majd eljött az augusztus, az igazi dinnye szezon, és gondoltam mielőtt Lőrinc bele pisilne a dinnyébe, elkészítem ezt az igazi nyári hűsítő gyümölcsös koktélt. Nem mondom, hogy ez az az ital, ami kettő perc alatt kész van, mert a dinnye levet is el kell készíteni, na meg a bort is le kell fagyasztani… de higgyétek el megéri a munkát! Egyébként pont az időigényesség az, ami miatt én is halogattam az elkészítését, de erre is igaz, mint minden más dologra, hogy csak neki kell kezdeni és csinálni. Aztán közben pedig rájössz, hogy mégsem annyira bonyolult a dolog, mint amilyennek első ránézésre tűnt! Készítsétek el a dinnye levet előző nap, tegyétek a mélyhűtőbe a rosét, így másnap már csak elő kell kapni a hozzávalókat és össze blendelni!

Hozzávalók:
1 üveg rozé
1 nagy szelet görögdinnye leve
1/2 lime live
1-2 ek méz vagy juharszirup
Jég

Elkészítés:
A rozét jégkocka tartóban fagyaszd le. A borban lévő alkohol miatt nem fagy teljesen szilárd állagúvá a rozé, de ez a recept szempontjából kifejezetten jól jön most!
Készíts dinnye levet gyümölcs centrifuga vagy gyümölcsprés segítségével (itt tudod megnézni hogyan lehet blenderben gyümölcslevet készíteni). Egy nagy teljesítményű blenderbe tedd bele a fagyasztott rozé kockákat, add hozzá a dinnye és lime levet, egy kanál mézet és egy marék jeget. Ne legyen teljesen homogén a végeredmény, inkább legyen kicsit darabos, mint a jégkása. Töltsd pezsgős pohárba, majd tálald lime karikával és menta levéllel.
A lime és az édesítő mennyiség függ az egyéni ízléstől és dinnye cukor tartalmától, bátran igazítsd a mennyiséget a saját ízlésed szerint.

xx,
Orsi

Watermelon Frozé

Course: Drinks
Keyword: cocktail, summer, wine
Servings: 4 people

Ingredients

  • 1 bottle rozé wine
  • 1 big slice watermelon
  • 2 tbsp lime juice
  • 1-2 tbsp honey or agave syrup
  • 1 handful ice

Instructions

  • The night before pour rosé into ice cube trays and freeze.
  • The next day, place the ice cubes, watermelon juice (see notes how to make watermelon juice), lime juice, ice and your choice of sweetener in the blender. Blend until it’s a slushy-like consistency.
  • Scoop the frosé into your glasses and garnish with a slice of lime&mint leaf.

Notes

To make the watermelon juice, blend the watermelon cubes in a blender until pureed and smooth. Pour the mixture through a fine mesh strainer to remove any pulp.
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating