Sweet Fluffy Waffle

Sweet Fluffy Waffle

Nagyon régóta készülök gofri sütőt venni és gofrit készíteni, így ez a recept már jó ideje készülőben volt. Végre sikerült kikísérletezni egy nagyon jó kis receptet, amit sós vagy édes változatban is el lehet készíteni. Egy külön posztban készülök majd a sós változattal, eben a bejegyzésben, az édesszájúak örömére az édes változat receptjét osztom meg. Én legjobban kókusz joghurttal és friss idény gyümölccsel szeretem tálalni!

Zabpehely liszt: A zabpehelylisztet a zabpehely őrlésével állítják elő, és a zabpehely valamennyi hasznos tápanyagát tartalmazza. Gluténmentes, teljes kiőrlésű gabona, mely kiváló rost, ásványi anyag, vitamin és antioxidáns forrás. Rengeteg mangánt, foszfort, magnéziumot, rezet, vasat, cinket, B1 vitamint és folsavat tartalmaz. Így védi a csontjainkat, az izmokat, az idegműködést, a keringési rendszert, és szépíti a bőrt, a körmöt és a hajat. Többek között segíti a súlycsökkentést, csökkenti a vércukorszintet és a szívbetegség kockázatát is. A zabpehelyliszt otthon is könnyen elkészíthető, hiszen csak a szekrényben lévő zabpelyhet kell finomra őrölni hozzá.

Eper: Az eper nemcsak ízletes finomság, de segít megőrizni szívünk egészségét, memóriánk frissességét, sőt bizonyos daganatok kialakulását is segíthet meggátolni. Természetes módon alacsony a kalóriatartalma, zsírmentes és alacsony a nátrium- és cukortartalma. C-vitamin és foszfor tartalma magas, így a kismamák körében is kedvelt a fogyasztása.

Kókusz joghurt: a kókusz joghurt frissen préselt kókusztejjel és élő, tejmentes joghurtkultúra segítségével előállított fermentált kókusztej alapú termék. Tej- , laktóz-, szója- és gluténmentes, állati zsíroktól tartósítószerektől és színezékektől mentes. Textúrája lágy, könnyű, selymes, lisztérzékenyek, vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják, de érdemes a címkét áttanulmányozni, hogy pontosan mit tartalmaz az éppen kézben tartott doboz, mert az összetétel fajtánként eltérő lehet!

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely liszt
10 dkg sima liszt
1 evőkanál datolya őrlemény
4 dl mandula ital
2 evőkanál citromlé vagy almaecet
1 evőkanál sütőpor
Egy csipet só
A tálaláshoz:
Friss gyümölcs
Kókusz joghurt


Elkészítés:
Keverd össze a mandula italt a citromlével vagy ecettel, és tedd félre 2-3 percre, amíg előkészíted a tészta többi hozzávalóját. Erre azért van szükség, mert így lehet a hagyományos írót növényi íróval helyettesíteni.​​Egy tálba keverd össze a liszteket a sütőporral, datolya őrleménnyel és a sóval. Add hozzá a mandula italt és keverd csomómentesre. Kapcsold be a gofri sütőt, és amíg felmelegszik, hagyd állni a tésztát, hogy kellőképpen besűrűsödjön. Ezután adagonként süss a tésztából gofrikat, majd tálald kókusz joghurttal és friss gyümölccsel.
A tészta sütési ideje és az egy adagnyi massza mennyisége nagyban függ a gofri sütőtől. Nekem egy adag 2 dl massza volt és 10 percig sütöttem, de vannak sütők, amik 3-4 perc alatt is készre sütik a tésztát! Ezen kívül természetesen a gofri sütőt meg lehet vajazni vagy kókusz olajjal megkenni sütés előtt, de nekem e nélkül sem ragadt bele a tészta a formába.

xx,
Orsi

Sweet Fluffy Waffles

Course: Breakfast, Dessert
Cuisine: French
Servings: 4 people

Ingredients

  • 1 cup oat flour
  • 1 cup plain flour
  • 1 tbsp baking powder
  • 1 tbsp date powder or any sweetener you like
  • 2 cups almond milk or you favorite nut milk
  • 2 tbsp lemon juice or apple cider vinegar
  • Pinch of salt

Instructions

  • In a mixing bowl, combine nut milk and lemon juice or apple cider vinegar and leave for 2 minutes.
  • Sieve in plain flour, oat flour salt, date powder and baking powder, mixing well.
  • Heat a waffle iron and let the batter thicken for a few minutes.
  • Spoon the waffle batter into the waffle iron, using a 1/2 measuring cup of batter per waffle. Cook for 8-10 minutes, or until golden. Remove from the waffle iron and repeat until batter has been used.
  • Serve warm with fresh fruits and coconut yogurt!

Notes

Waffle irons can be very different when it comes to cooking time, so please make sure you cook the batter until golden!
You can also lightly grease the iron with vegan butter or coconut oil, but I usually skip this step because my waffles don’t stick to the waffle iron without greasing.
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating