Peanut Butter Quinoa Bars

Peanut Butter Quinoa Bars

Snack, desszert, nasi, hirtelen nem is tudom melyik kategóriába tartozik ez az étel, de talán mindegyikbe! Nagyon szeretem a puffasztott quinoát, ételfotózáshoz fantasztikus dekoráció, ezért nekem mindig akad a szekrényben egy csomaggal. A recept elkészítéséhez semmilyen konyhatechnikai tudással nem kell rendelkezned, csak össze kell keverni az alapanyagot és hagyni a hűtőben megszilárdulni.

Szükséges alapanyagok:

Mogyoró vaj: már nagyon sok helyről be tudtok szerezni adalékanyag mentes mogyi vajat. Én fontosnak tartom, hogy 100% természetes mogyoróvajat használjak, ami kizárólag pörkölt földimogyorót tartalmaz hozzáadott cukor, só és pálmaolaj nélkül! Én innen szoktam beszerezni: SPAR, DM, MyProtein, helyi herbáriák, stb.

Quinoa: A quinoa a parajok és a céklák családjába tartozó növény, hozzánk natúr vagy puffasztott változatban érkezik. Teljes értékű fehérjeforrás, azaz tartalmazza azt 9 aminosavat, melyet a szervezet nem tud előállítani, ezért élelmiszerekből kell bevinni azt, ráadásul glutén mentes, ami jó hír a glutén érzékeny számára!

Juhar szirup: A juharszirup az egyik legfinomabb, teljesen természetes édesítőszer, amelyet bizonyos juharfák tavasszal lecsapolt nedvéből állítanak elő. A világon előállított juharszirup javarészt Észak-Amerikából származik, ezért nálunk Európában több szempontból is különlegességnek számít. Értékes ásványi anyagai, nyomelemei és vitaminjai miatt kiváló alternatíva édesítésre, mivel sokkal egészségesebb a cukornál. A Rhode Island-i Egyetem 2010-es kutatás szerint a juharszirup rendkívül nagy koncentrációban tartalmaz fenolokat, antioxidánsokat és más hasznos vegyületeket is.

Tippek az elkészítéshez:
  1. Légy türelmes, és ne sajnáld az időt az alapanyagok pontos kimérésére, mert ez a recept kulcsa.
  2. Ez a mennyiség nem túl sok, érdemes kisebb tepsit használni, de amit a videóban alább láthatjátok nagyobb tepsiben is el lehet készíteni.
  3. Érdemes olvasztott csokival megcsurgatni a tetejét, mert így nem csak mutatósabb, de finomabb is lesz a végeredmény.
  4. Szeletelés előtt mindenképp tedd be a hűtőbe legalább két órára, de az sem baj, ha egész éjszakára ott hagyod. Így biztosan lesz ideje megszilárdulni.
  5. Tálalás előtt éles késsel szeleteld fel. A kés pengéjét minden egyes vágás előtt érdemes megtörölni, mert a juhar szirup és a mogyoró vaj elég ragadós, így könnyebb lesz szépen felszeletelni.

Hozzávalók:
125g (1/2 csésze) mogyoróvaj
60g (1/4 csésze) juhar szirup
1 kiskanál vanília kivonat
500g (2 csésze) puffasztott quinoa

Elkészítés:
Bélelj ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. Keverd alaposan össze a hozzávalókat, majd nyomkodd bele a tepsibe. A tetejét díszítheted olvasztott csokival és mogyoró vajjal, majd tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálalás előtt szeleteld fel egy éles késsel.

A recept videó itt tudjátok megnézni, és ha már arra jártok iratkozzatok fel a csatornámra 🙂

This is a healthy snack to satisfy a sweet tooth. Made with quinoa, which is gluten-free, high in protein and one of the few plant foods that contain sufficient amounts of all nine essential amino acids, peanut butter, which provides a good amount of protein, along with essential vitamins and minerals, such as magnesium, potassium, and zinc, and maple syrup, which contains 24 natural antioxidants that can reduce the damage of free radicals causing inflammation and reduce various chronic disease.

Grab a mixing bowl, a pan and have some fun in the kitchen making this easy recipe!
PS. Tag me on Instagram, so I can see your beautiful creations.

xx
Orsi

Recipe credit: Twincoast

Peanut Butter Quinoa Bars

Course: Dessert, Snack

Ingredients

  • 2 cups puffed quinoa
  • 1/2 cup peanut butter
  • 1/4 cup maple syrup
  • 1 tsp vanilla extract
  • Pinch of sea salt

Instructions

  • Place all the ingredients into a bowl and mix together.
  • Line a pan with parchment paper, add mixture and firmly press down.
  • Put the pan in the fridge for at least 2 hours, preferably overnight. If you prefer, you can drizzle your bars with melted chocolate and peanut butter.

Notes

I like to use organic peanut butter, which doesn’t contains any flavorings, salt, and palm oil.
If you drizzle your bars with melted chocolate, let it harden a bit before serving.

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating