Iced Coconut&White Chocolate Matcha Latte

Iced Coconut&White Chocolate Matcha Latte

A delicious, comforting drink that is easy to make at home. This Iced Matcha& Coconut White Chocolate made of only 5 ingredients and full of healthy antioxidants! It’s so creamy, refreshing and tastes like no other drink. I crave the iced version in the summer and the hot version during winter, but the temperature being so mild this winter, I’m happily sipping on iced afternoon pick-me-ups!

Hozzávalók:
2 bögre zabtej, vagy a kedvenc tejed
80g vegán kókuszos fehér csokoládé
1 kávéskanál matcha
5 evőkanál forró víz
Egy csipet pink himalaya só

Elkészítés:
Egy kis lábasban alacsony lángon kezd el melegíteni a tejet, majd add hozzá a darabokra tört fehér csokit. Gyakori kevergetés mellett olvaszd fel a csokit a tejben, add hozzá a sót, majd tedd félre lábast.
Tedd a matcha port matcha tálba (chawan) – ha ezzel nem rendelkezel egy kis müzlis tál is tökéletesen megfelel a célra – és öntsd fel egy kevés forró vízzel. Vedd elő a bambusz matcha ecseted és addig keverd W betűt formázva, míg szépen felhabzik. Amennyiben nincs bambusz ecseted blenderben tudod felhabosítani a matchát. Sokáig én is így csináltam, de nemrég vettem speciális bambusz ecsetet, és őszintén szólva azért ezzel az igazi elkészíteni!
Ha ezekkel megvagy tegyél jeget két pohárba, oszd el rajta a matchát és öntsd fel a langyos fehér csokis tejjel. Ha mégis inkább forró italként fogyasztanád, hagyd ki a jeget, öntsd a forró tejet két bögrébe és öntsd rá a matchát!

Iced Coconut&White Chocolate Matcha Latte

Course: Drinks

Ingredients

  • 2 cups oat milk or milk of your choice
  • 80 g vegan coconut white chocolate
  • 1 tsp matcha
  • 5 tbsp hot water
  • Pinch of pink himalaya salt

Instructions

  • In a small sauce pan heat the milk over low heat. Add in the coconut white chocolate slowly, whisking constantly until chocolate is completely dissolved into the milk.
  • Add in a pinch of salt and stir well. Take the milk off the heat and set aside.
  • Add matcha powder to a bowl. Pour boiling water over the matcha and mix in a W shape using a bamboo whisk until you have a lovely froth with bubbles.
  • Fill your cups with ice. Pour over your matcha, then add cooled milk and stir to mix.

Notes

If you prefer to make a hot beverage skip the ice, pour hot white chocolate milk into a mug and pour over matcha.
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating